Do’s en dont’s voor een sollicitatiegesprek

Solliciteren: iedereen doet het wel eens. Tijdens een sollicitatiegesprek wil je jezelf natuurlijk van je beste kant laten zien. Toch is het tegelijkertijd ook van belang dat je jezelf blijft. Best ingewikkeld, zo’n gesprek. Of toch niet? Met onderstaande do’s en dont’s voor een sollicitatiegesprek zorg je ervoor dat je zo goed mogelijk uit de verf komt en dat solliciteren voortaan een eitje is.

Do’s voor een sollicitatie

Heb je een sollicitatiegesprek op de planning staan? Dan zijn er verschillende manieren waarop je deze zo goed mogelijk kunt laten verlopen. Zorg er allereerst voor dat je op tijd bent. Het is goed om een paar minuten voor de afgesproken tijd aanwezig te zijn. Niet veel eerder, maar zeker ook niet later. Ook is het natuurlijk van belang dat je aandacht besteed aan je uiterlijk; of je nu met een recruiter of een executive search bureau zoals topofminds.com te maken hebt.

 

Uiteraard is het ook belangrijk dat je jezlef informeert over het bedrijf. Op die manier kun je een goede indruk tonen en laten zien dat je enthousiast bent over de functie. Google van tevoren ook even de persoon met wie je in gesprek gaat, zodat je weet met wie je te maken krijgt.

Dont’s voor een sollicitatie

Ook zijn er verschillende dingen die je beter niet kunt doen als het aankomt op sollicitatiegesprekken. Eentje daarvan is het niet stellen van (kritische) vragen. Op die manier kom je ongeïnteresseerd over. Probeer daarnaast niet overdreven indruk te maken, hier kijken recruiters vaak dwars doorheen. 

 

Bereid je tot slot goed voor op de vragen die tijdens het gesprek eventueel gesteld kunnen worden: de standaard sollicitatiegesprek vragen. Als je dit soort vragen niet goed kunt beantwoorden dan scoor je daar zeker geen punten mee. Het gaat hierbij bijvoorbeeld om je sterke en zwakke punten.

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published.