Geld besparen binnen je bedrijf

Geld besparen is altijd goed. Niet alleen als particulier, maar natuurlijk ook als je beschikt over een eigen bedrijf. Ben jij ondernemer en vraag je je af waar je allemaal nog meer op zou kunnen besparen? In dit artikel delen we een aantal bespaartips met je die je direct kan toepassen, zodat je voortaan meer geld overhoudt aan het eind van de maand. Wie wil dat nu niet? Lees snel verder!

Zet abonnementen stop

Heb jij verschillende abonnementen lopen die je niet echt gebruikt? Dan is dit het moment om deze stop te zetten. Een paar euro’s voor een abonnement lijkt misschien weinig, maar als je alle abonnementen bij elkaar optelt zit je al gauw aan honderden euro’s per jaar. Denk dus goed na over welke abonnementen je goed zou kunnen missen en onderneem vandaag nog actie op deze stop te zetten.

Automatiseer

In deze tijd kom je er niet onderuit om het één en ander te automatiseren. Veel dingen kunnen tegenwoordig digitaal en automatisch, zoals het beantwoorden van bepaalde e-mails of chatberichten op social media, of bepaalde onderdelen van je administratie. Het maken van een meerjarenbegroting (bron), je maandelijkse boekhouding en andere gerelateerde zaken kunnen deels geautomatiseerd verlopen. Informeer vooral naar wat er allemaal mogelijk is hierin.

Werk efficiënter

Je kunt ook kosten besparen door efficiënter te werken. Las bijvoorbeeld themadagen in. Dat wil zeggen dat je op bepaalde dagen alleen aan een bepaald soort taken werkt. Maandagen zou je bijvoorbeeld kunnen besteden aan marketing en social media, dinsdag aan je administratie en woensdagen aan sales en recruitment. Op die manier weet je precies wat je te doen staat en is het makkelijker om productiever te zijn. Veel ondernemers doen namelijk alles een beetje door elkaar, waardoor ze het overzicht kwijtraken. Je zult zien dat je met deze werkwijze meer uren overhoudt.

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published.